MØT SELENE VÅRE

Trening og fôring av selene er en av Polarias mest populære attraksjoner. Treningen er viktig for å stimulere og utvikle dyrene, og for å forsterke positiv adferd. Dyrene er veldig lekne og i vår undervannstunnel kan du studere deres grasiøse bevegelser gjennom vannet.

Her på polaria finner du to ulike sel-arter. Storkobbene Bella og Mai San tilhører en rent arktisk art, og kom til oss fra Svalbard i 2003. De har selskap av steinkobbene Loffen og Lyra som ble født i Lofotakvariet i 2010, og sønnen deres Leo som ble født her på Polaria i 2023.

På Polaria trener vi selene i forbindelse med fôring. Trente dyr har det bedre under menneskelig omsorg sammenlignet med utrente dyr. Vår hovedintensjon med treningen er å stimulere dyrene både psykisk og fysisk, samt å øve selene i å utføre veterinær-øvelser som muliggjør undersøkelser på om dyrene er friske og i god form.

Når vi trener dyrene benytter vi en metode som kalles trening med positiv forsterkning. Det betyr at vi belønner selene med fisk og ros når de utfører atferdene korrekt og ignorerer de i noen sekunder om de gjør feil.

Nå kan du også bli fadder for selene! Les mer om selfadderskapet lenger ned på siden.

Litt om selene våre

bella-portrett

Bella

Bella er Polarias diva, og ble født i mai 2003 på Spitsbergen. Hun liker nye utfordringer og kan være veldig energisk, men samtidig bestemt og viser klart og tydelig når hun kjeder seg under trening. Du kjenner henne igjen på de store bartene og den gråbrune pelsen med en stor lys flekk midt på ryggen. Bella tilhører arten Storkobbe (Erignathus barbatus).
mai-san-portrett

Mai San

I likhet med Bella er også Mai San født på Spitsbergen i mai 2003, men hun er langt mer tålmodig enn Bella. Hun er pliktoppfyllende, men blir noen ganger litt forvirret under treningene. Derfor har hun fått kallenavnet «Oisann». Mai San er også en Storkobbe og kjennetegnes med store barter, rosa ringer rundt øynene, hvitt rundt munnen og grå pels.
lyra-portrett

Lyra

Lyra er Polarias sjarmklump og umulig ikke å bli glad i. Hun er snill og forsiktig, men blir super-energisk under treningene. Selv om hun er langt mindre enn sine to «tanter», lager hun de største plaskene når hun hopper. Lyra ble født 10. juli 2010 på Lofotakvariet i Kabelvåg. Man kjenner henne igjen på et lyst, stjerneformet mønster bak hvert øre. Lyra tilhører arten Steinkobbe (Phocavitulina).
img_3875

Leo

Leo kom til verden 19.juli 2023 og er den første selungen som er født på Polaria! Lyra og Loffen er hans stolte foreldre, og han ble født kun én dag etter Loffens bursdag. Leo er uredd, nysgjerrig, og veldig glad i å leke med gjestene gjennom akvariums-glassene. Favorittlekene hans er ett surfebrett og en livbøye, og han synes det er gøy å jakte på vannstråler! Leo har startet med trening og er veldig motivert og lærevillig.
loffen-portrett

Loffen

Loffen er også en Steinkobbe, og ble født bare ei uke etter Lyra i Lofotakvariet i Kabelvåg. Han er tillitsfull og trygg, og veldig nysgjerrig på omgivelsene. Loffen elsker trening og lærer seg nye øvelser raskt. Loffen kjennetegnes av masse lyse prikker over hele kroppen, og at han er litt større enn Lyra.

Bli selfadder

Som fadder for våre seler gjør du hverdagen deres mer læringsrik og morsom.

Ditt bidrag som selfadder går direkte til leker og aktiviteter til din sel. Fadderpengene benyttes til å kjøpe inn leker og større elementer i bassenget som alle selene synes er artig. Eksempelvis nye tunneler, steiner på bunnen eller kunstige tangskoger de kan gjemme seg i. Vi har også kjøpt en isbitmaskin for fadderpengene, som har blitt storkobbenes favoritt!

Som selfadder får du:

– Et møte med selen du er fadder for
– To gratis inngangsbilletter til Polaria slik at du kan ta med en venn når du besøker oss, eller besøke oss to ganger
– Omvisning på bakrommet vårt
– Diplom som bevis for ditt fadderskap
– Suvernirbilde av din sel
– Velkomstvideo på mail
– 10% rabatt i gavebutikken så lenge du er selfadder

Fadderskapet er gyldig i ett år.