Selene våre

Trening og fôring av selene er en av Polarias mest populære attraksjoner. Treningen er viktig for å stimulere og utvikle dyrene, og for å forsterke positiv adferd. Dyrene er veldig lekne og i vår undervannstunnel kan du studere deres grasiøse bevegelser gjennom vannet.

Her på polaria finner du to ulike sel-arter. Storkobbene Bella og Mai San tilhører en rent arktisk art, og kom til oss fra Svalbard i 2003. De har selskap av steinkobbene Loffen og Lyra som ble født i Lofotakvariet i 2010.

På Polaria trener vi selene i forbindelse med fôring. Trente dyr har det bedre under menneskelig omsorg sammenlignet med utrente dyr. Vår hovedintensjon med treningen er å stimulere dyrene både psykisk og fysisk, samt å øve selene i å utføre veterinær-øvelser som muliggjør undersøkelser på om dyrene er friske og i god form.

Når vi trener dyrene benytter vi en metode som kalles trening med positiv forsterkning. Det betyr at vi belønner selene med fisk og ros når de utfører atferdene korrekt og ignorerer de i noen sekunder om de gjør feil.

Litt om selene våre

img_8890

Bella

Bella er Polarias diva, og ble født i mai 2003 på Spitsbergen. Hun liker nye utfordringer og kan være veldig energisk, men samtidig bestemt og viser klart og tydelig når hun kjeder seg under trening. Du kjenner henne igjen på de store bartene og den gråbrune pelsen med en stor lys flekk midt på ryggen. Bella tilhører arten Storkobbe (Erignathus barbatus).
img_9712

Mai San

I likhet med Bella er også Mai San født på Spitsbergen i mai 2003, men hun er langt mer tålmodig enn Bella. Hun er pliktoppfyllende, men blir noen ganger litt forvirret under treningene. Derfor har hun fått kallenavnet «Oisann». Mai San er også en Storkobbe og kjennetegnes med store barter, rosa ringer rundt øynene, hvitt rundt munnen og grå pels.
img_9816

Lyra

Lyra er Polarias sjarmklump og umulig ikke å bli glad i. Hun er snill og forsiktig, men blir super-energisk under treningene. Selv om hun er langt mindre enn sine to «tanter», lager hun de største plaskene når hun hopper. Lyra ble født 10. juli 2010 på Lofotakvariet i Kabelvåg. Man kjenner henne igjen på et lyst, stjerneformet mønster bak hvert øre. Lyra tilhører arten Steinkobbe (Phocavitulina).
img_8769-2

Loffen

Loffen er også en Steinkobbe, og ble født bare ei uke etter Lyra i Lofotakvariet i Kabelvåg. Han er tillitsfull og trygg, og veldig nysgjerrig på omgivelsene. Loffen elsker trening og lærer seg nye øvelser raskt. Loffen kjennetegnes av masse lyse prikker over hele kroppen, og at han er litt større enn Lyra.