Polaria er en oppdagelsesreise for hele familien. Er du nysgjerrig på hvordan dyr, mennesker, fisker og planter lever sammen side om side, er Polaria et perfekt sted å møte og forstå livet i Arktis.

Her opplever du blant annet seler, steinbit og bittesmå haier på nært hold, og får kjenne og føle på forskjellige arter som beveger seg på kryss og tvers langs havbunnen.

Selbassenget og akvariet

I vårt selbasseng bor fire lekne seler som trener flere ganger om dagen. I akvariedelen finner du de fleste fiskeartene og skalldyr i vårt polare strøk, sammen med den arktiske floraen (plantelivet) under vannet.

Bli med på selfôring og trening hver dag kl. 10.30, 12.30 og 15.30.

Panoramakinoen

Vår unike panoramakino viser filmene “Svalbard arktisk villmark”, “Behind the Scenes” og  “Nordlys”, som alternerer hver halvtime.

Utstillingene

Polaria er et utstillingsvindu for polar forskning fra FRAM-senteret vegg i vegg. Gjennom våre utstillinger får du innsikt i hvilke menneskeskapte utfordringer vår region står over for og hvorfor endringer i klimaet og utslipp av miljøgifter i naturen her får så store konsekvenser for dyre- og plantelivet.

Gavebutikk

Ikke glem å ta turen innom vår rikholdige gavebutikk med kvalitetsvarer av godt håndverk og høy kvalitet. Her finner du mye fint fra lokale produsenter.

Kafé

Kaféen vår er dessverre stengt. I resepsjonen selger vi kaffe og te, is og brus, samt fersk bakst fra Kaffebønna. Vi har sitteplasser både i foajeen og i andreetasjen.

Transport

Polaria ligger rett utenfor sentrum, og det enkleste er å spasere langs kaia og nyte utsikten. Det tar deg ca 5 minutter å gå fra Turistinformasjonen. Du kan også ta buss fra sentrum. Rute 33, 40 og 42 stopper i nærheten av Polaria.

Parkering

Kort vei fra parkeringsplasser i sentrum, og parkeringsplass med automat foran bygget.

Slik finner du oss

Bygget

1 Panoramakino
2 Utstillinger
3 Selbasseng
4 Akvariet
5 Gavebutikk

polaria-kart-ny