Polaria er en oppdagelsesreise for hele familien. Er du nysgjerrig på hvordan dyr, mennesker, fisker og planter lever sammen side om side, er Polaria et perfekt sted å møte og forstå livet i Arktis.

Her opplever du blant annet seler, steinbit og bittesmå haier på nært hold, og får kjenne og føle på forskjellige arter som beveger seg på kryss og tvers langs havbunnen.

Selbassenget og akvariet

I vårt selbasseng bor fire lekne seler som trener flere ganger om dagen. I akvariedelen finner du de fleste fiskeartene og skalldyr i vårt polare strøk, sammen med den arktiske floraen (plantelivet) under vannet.

Bli med på selfôring og trening hver dag kl. 10.30, 12.30 og 15.30.

Panoramakinoen

Vår unike panoramakino viser filmer av noen av de mest spektakulære fenomenene i naturen her oppe, og i utstillingsområdet før og etter kinobesøket an du fordype deg i kunnskap om Arktis.

Utstillingene

Polaria er et utstillingsvindu for polar forskning fra FRAM-senteret vegg i vegg. Gjennom våre utstillinger får du innsikt i hvilke menneskeskapte utfordringer vår region står over for og hvorfor endringer i klimaet og utslipp av miljøgifter i naturen her får så store konsekvenser for dyre- og plantelivet.

Gavebutikk

Ikke glem å ta turen innom vår rikholdige gavebutikk med kvalitetsvarer av godt håndverk og høy kvalitet. Her finner du mye fint fra lokale produsenter.

Parkering

Kort vei fra parkeringsplasser i sentrum, og egen parkeringsplass med automat foran bygget.

Slik finner du oss

Bygget

1 Panoramakino
2 Utstillingen Pr(ICE)less
3 Selbasseng
4 Akvariet
5 Utstillinger
6 Gavebutikk
7 Kafé

1. etasje

Kart over bygningen. illustrasjon.

2. etasje

Kart over bygningen. Illustrasjon.
X