Sommerprogram 2024

Sommeren er endelig her, og fra og med 21. juni har vi satt opp masse nytt og spennende på programmet!

I FjæraHver dag kl 11:00 – 12:00
«I fjæra» er vårt superpopulære tilbud der alle i alle aldre kan komme og lære om sjødyrene som bor i fjæra. En av våre dyktige akvariemedarbeidere står ved «I fjæra»-tanken bakerst i akvariet og viser frem sjøstjerner, kråkeboller, eremittkreps og andre sjødyr man finner i fjæra. Her er det mulig å se og kjenne på de ulike sjødyrene, og man kan også stille spørsmål dersom det er noe man lurer på.

 

SpesialfôringTirsdag, torsdag og søndag kl 14:00
I tillegg til de vanlige selfôringene våre har vi satt opp spesialfôringer tre ganger i uka. Her vil vi variere mellom undervannstrening av selene, interaktive selfôringer der noen heldige i publikum får lov til å delta, og dyretreningslab der man kan lære hvordan vi trener våre seler og kanskje få noen tips til hvordan man kan trene dyrene sine hjemme. Det er selene som bestemmer hvilken type fôring de ønsker, da vi bestandig tilpasser treningsplanen etter deres dagshumør, så det aller beste er å spørre om dagens spesialfôring i resepsjonen ved ankomst.

 

FiskefôringMandag, torsdag og lørdag kl 16:15

Det er ikke bare selene våre som får mat her på Polaria. Tre ganger i uken har vi fiskefôring ved «Tromsøflaket», den store akvarietanken med torsk og steinbit, etter den siste selfôringen kl 15:30. Her vil en av akvariemedarbeiderne gi mat til fiskene mens de forteller om de ulike artene, og det vil være mulig å stille spørsmål underveis.

 

Leo-helg19. – 21. juli

Fredag 19. juli fyller babyselen Leo 1 år! Vi feirer bursdagen hans med bursdagssang og fiskekake til selene kl 12:30 oppe ved selbassenget. Leo har lært seg mange ulike adferder, og han gleder seg veldig til å vise seg frem til publikum denne helgen. Det settes opp en tegnestasjon for alle som ønsker å lage bursdagskort til Leo, og vi gir også 10% rabatt på Leo-bamser i gavebutikken vår!

 

Bli en SelekspertTirsdag kl 13:30
I sommer re-lanserer vi vårt superpopulære tilbud for barn: Bli en Selekspert! Som aspirerende seleksperter vil barna lære mer om selene våre, stå på første rad under en selfôring og få sjansen til å vinne en valgfri sel-bamse! Vi kjører «Bli en Selekspert» fire ganger i sommer på følgende datoer:

25. juni

9. juli

23. juli

6. august

Du kan lese mer og melde deg på her:

 

Polariaekspert21. juni – 11. august

De nye interaktive utstillingene våre åpnet i desember 2023, og omfavner deler av forskningen som foregår i Arktis. Her kan du gjøre dypdykk i de ulike artene som lever på Svalbard, se, føle på og lytte til dyrelivet, og reflektere over din egen rolle i næringsnettet. Og om dette ikke er nok kan du i sommer bli en Polariaekspert! Vi har laget oppgaver til ulike aldersgrupper der svarene ligger i utstillingene våre. Det blir deltakerpremie til alle som leverer inn sin oppgave, og på slutten av sommeren trekker vi to vinnere av Polaria-gavepakker!

 

Polaria holder åpent kl 10:00 – 17:00 hver dag i hele sommer.
Vi fôrer og trener selene våre hver dag kl 10:30, 12:30 og 15:30.
De tre panoramafilmene våre, «Svalbard – Arktisk Villmark», «Nordlys» og «Behind the Scenes» vises jevnlig gjennom dagen.

Recent Posts