Tanken bak Smelt – Vår nye nettbutikk

Endelig er vår fantastiske nettbutikk åpen!

Smelt er et resultat av Polarias ønske om å digitalisere gavebutikken vår. Gavebutikken på Polaria er ikke som alle andre attraksjoner, da vi hovedsakelig forhandler kortreiste og bærekraftige kvalitetsprodukter fra små og store leverandører i Norden. Det er viktig for oss at produktene vi tar inn i butikkene deler vår visjon og verdier, og at vi kan levere unike produkter til deg gjennom en bærekraftig verdikjede. Felles for alle leverandørene våre er derfor ønsket om å tilby kvalitetsprodukter, via en bærekraftig og etisk produksjon.

Tanken bak dette vareutvalget stammer fra Polarias sterke miljøprofil. Polaria ble nemlig etablert med formål om å øke bevisstheten rundt de globale miljø- og klimautfordringene vi står ovenfor i Arktis. Vi ønsker å fremme at våre handlinger har en innvirkning på klima og miljø, og at vi sammen kan ta de riktige valgene og sørge for en bedre fremtid. Derfor arbeider vi kontinuerlig med å velge miljøvennlige alternativer i alle ledd av virksomheten, inkludert i vår fysiske butikk og nettbutikk.

Smelt – et viktig budskap

Navnet Smelt skal få oss til å tenke på den viktige arktiske isen og hvordan vi selv kan bidra til å bevare den. Vi deler alle et ansvar om å ta vare på naturen, både for oss selv og for generasjonene som kommer etter oss. Dette ansvaret er noe vi tar på alvor. Vårt mål er å gjøre det enklere for deg å ta bærekraftige valg, som er bedre for både deg og planeten. Når du handler hos oss kan du derfor føle deg trygg på at produktene er valgt med stor omhu, og med hensyn til miljø og etiske retningslinjer.

Smelt skal i tillegg gi oss den gode følelsen av å smelte over bærekraftige varer, med lavt klimaavtrykk fra produsenter som forsøker å ta vare på planeten vår.

Netthandelens økologiske fotavtrykk

I flere år har både lokale og internasjonale gjester etterspurt en nettbutikk der de kunne finne vårt unike sortiment av bærekraftige produkter. Da Covid-19 snudde samfunnet opp-ned, var tiden inne for å tenke nytt. Ved hjelp av Innovasjon Norge fikk vi endelig muligheten til å satse på netthandel. 

Nå lurer du sikkert på hvorfor vi ønsker å drive med netthandel når vi er en virksomhet som setter fokus på klima- og miljøpåvirkninger? Dette er et naturlig spørsmål, som vi skjønner at folk stusser på. Vi lever i et bruk-og-kast-samfunn som drives av konsum. Pandemien endret måten folk handler på, og den økende trenden var soleklart netthandel. Men det er jo ingen hemmelighet at også netthandel etterlater et økologisk fotavtrykk. Vi arbeider derfor aktivt med å minimere dette fotavtrykket, og mot en bærekraftig utvikling. FNs definerer dette som «en utvikling som imøtekommer dagens behov uten å ødelegge mulighetene for at kommende generasjoner skal få dekket sine behov når det gjelder økonomi, miljø og sosiale forhold.» 

Et bærekraftig valg

Etter beste evne gjenspeiler vi Polarias miljøprofil også i vareutvalget vårt. Vi strekker oss langt for å finne kvalitetsprodukter som er bærekraftige, kortreiste og produsert under gode forhold. Vi mener at det som er miljøvennlig ikke trenger å gå på bekostning av det som er vakkert. Hos Smelt vil du derfor finne mange håndverksprodukter som er laget i naturlige materialer som ull, lin, økologisk bomull og treverk. Produkter laget i naturmaterialer har en lengre levetid enn syntetiske, i tillegg til at de er nedbrytbare og kan gjenvinnes. Resultatet er et unikt produkt som du vil ha glede av i mange år. Et bedre alternativ for både deg og planeten vår.

Vi er stolte av arbeidet vi gjør mot en bærekraftig utvikling, og håper at Smelt kan gjøre det enklere for deg å ta et bærekraftig valg <3

Les mer om Smelt by Polaria her!

Recent Posts