Endelig skal vi bygge ut!

Vi har lenge ønsket å oppdatere utstillingene våre, samt gi selene våre ett større selbasseng, og i løpet av vårhalvåret starter selve byggearbeidet.

Frem til da vil vi rive deler av de gamle utstillingene, slik at arealene kan klargjøres for alt det nye som skal settes opp. Deler av utstillingene vil stenges av periodevis – vi holder dere oppdatert på dette via våre sosiale medier.

Det gamle klasserommet vårt bakerst i akvariet er under renovasjon. Frem til det nye klasserommet er klart vil lab-ene bli holdt oppe i den gamle kafeen vår.

I foajeen skal alt bli nytt; lekekroken og båten skal vekk, og det skal settes opp flere fantastiske interaktive utstillinger utarbeidet sammen med forskere fra Framsenteret. Det nye Landskapsrommet vil ta gjestene våre med på en reise over land, under isen, og helt ned på havets bunn. Utstillingene vil være både digitale og analoge, og gi sanseinntrykk via lyd og lys, og man vil kunne både se og føle mens man lærer om faunaen i Arktis.

Akvariet skal også utvides, og et helt nytt påbygg kommer bakerst på huset. Hit skal selene våre flytte, inn i et splitter nytt selbasseng som rommer hele 1 million liter vann – tre ganger så mye som dagens selbasseng. Her vil de få masse naturlig dagslys gjennom store vindu i både øst og vest, og de kan til og med svømme ut på en egen balkong hvor de kan ligge og kose seg i vær og vind.

Publikumsområdet rundt selbassenget rommer et amfi der alle vil få muligheten til å se selfôringene. Det blir også et elevert amfi på sørsiden av rommet, og det vil i tillegg være mulig å se selbassenget fra det splitter nye klasserommet. Gjestene vil også kunne gå ut på en balkong på østsiden av bygget.

Polaria vil holde åpent som normalt gjennom hele byggeperioden.

Recent Posts